Čo zdraviu Vašich detí určite prospieva?

RINIMUN ACUTE 7 vreciek

3.10.2019

Prázdniny sa definitívne skončili, pohoda zažitá na dovolenkách sa pomaly vytráca. Začala sa rodinná rutina, deti sú naspäť v škôlkach a školách . S nástupom chladnejšieho počasia a s pobytom v kolektíve sa ohlasujú aj prvé prechladnutia, kašeľ, soplíky ale aj prvé infekčné vírusové a bakteriálne ochorenia. Dá sa detská imunita budovať a posilňovať alebo platí, že sú to „detské choroby“ a z toho dieťa jednoducho vyrastie.

Čo zdraviu Vašich detí určite prospieva?

Zdravá strava, primeraná veku dieťaťa, dostatok čerstvého ovocia a zeleniny je alfou a omegou cesty za imunitou . Tipy na zdravú desiatu nájdete tu .

Dostatok spánku a zdravého odpočinku, rovnako primerane veku Vášho dieťaťa. Myslite na škodlivosť elektrosmogu z počítačov a telefónov, chráňte deti pred nadmerným hlukom a smogom.

Aktívny pobyt na čerstvom vzduchu, dostatok slnka, postupné otužovanie. Pominuli problémy ako zvládať pobyt dieťaťa v klimatizovanom priestore, nastáva čas zvládať vetranie, reguláciu suchého vzduchu pri kúrení, pobyt v prekúrených a vydýchaných miestnostiach.

Obliekajte svoje deti primerane počasiu, menej je niekedy viac. Myslite na to , že mávajú viac chuti k pohybu ako dospelí, behajú a skáču , zahrejú sa pri pohybe.

Neprenášajte svoj stres na deti. Imunita je veľmi úzko prepojená s mysľou . Majte pokojné rána a harmonické dni. Dostatok trpezlivosti pre nováčikov v škôlke a v škole je kľúčom k radosti Vašich detí z pobytu v kolektíve.

Kedy podávať doplnky výživy?

Na imunitu myslíme po celý rok. Ako správne formulujú niektorí odborníci, imunita nie je sval, nedá sa posilňovať konkrétnym jedným cvičením. Do súboru opatrení pridávame aj užívanie doplnkov výživy , ktoré majú imunomodulačný vplyv.

Najaktuálnejším bodom programu je vitamín D. Slnečný svit a ožiarenie kože je v našej zemepisnej polohe zanedbateľné od októbra do marca. Zároveň sa deti do 1. roka nesmú priamo vystavovať slnečným lúčom. Zásoby z leta sa rýchlo minú, preto nezabudnite siahnuť po kvalitnom prípravku pre celú rodinu. V našej lekárni odporúčame DeVit  - Vyberajte z nich podľa veku dieťaťa.

V období zvýšeného výskytu respiračných chorôb odporúčame:

- deťom od 3 rokov 5 dňový program Arko DEFENSES Kids 5 samostatných pitných dávok

- deťom od 6 rokov 7dňový program Arko DEFENSES Adult 7 samostatných pitných dávok

Kútiky, herpesy alebo prvé príznaky prechladnutia

Ak sa dieťaťu opakujú kútiky, prípadne herpesy a bradavice, odporúčame AMPcare

Ak sa už objavili prvé príznaky prechladnutia, odporúčame RINIMUN ACUTE 7 vreciek