Starostlivosť o vlasy

Starostlivosť o vlasy od magister.sk , vypadávanie vlasov, lupiny, seborea, šampón proti vypadávaniu vlasov, pevné vlasy, zdravé vlasy

9.9.2020

Starostlivosť o vlasy patrí na prvý pohľad k bežným hygienickým postupom, predsa česať sa a umývať si vlasy sme zvládli už v detstve. Zdravie a stav našich  vlasov, vzhľad nášho účesu a  farba sú ale základným prvkom  štýlu, ktorým sa prezentujeme v každodennom živote. Pravdepodobne preto sa ženy ale i muži venujú vlasovému stylingu  o niečo viac, podliehajú rôznym módnym  trendom a  návšteva kaderníka a barbiera sa stala pevnou súčasťou programu aktívnych ľudí.

Čo ale robiť, ak si s bežnou starostlivosťou nevystačíme a naše vlasy a prípadne aj pokožka hlavy zápasia so zdravotným problémom ?

Čo robiť, ak nám vlasy nadmerne padajú?

Niekedy netreba robiť vôbec nič. Padanie vlasov je prirodzený jav. Súvisí s životným cyklom vlasu, ročným obdobím, našou výživou a celkovým zdravotným stavom. Najbežnejšie sa objavuje padanie vlasov v tehotenstve a pri dojčení. Priveľa stresu, málo spánku, nesprávna výživa, prípadne rekonvalescencia po chorobe má za následok zhoršenie vzhľadu vlasov, zmenšenie objemu, čo môže viesť najmä u mužov pri krátkom strihu až  presvitaniu pokožky.

 Pozornosť zbystrite, ak ale ustupuje línia rastu vlasov, jednoducho povedané, ak sa vám tvoria kúty. Namieste sú výživové doplnky. Vyberte si kombinované, s vysokým obsahom vitamínov a minerálov a ako bonus získate pevnejšie nechty a krajšiu pleť. Naše tipy Renovix 60 kapsúl, Viaderm Beauty pre krásne vlasy, Vlasové hnojivo.  Pokožku  hlavy je vhodné stimulovať masážou s prípravkami s obsahom Aminexilu, kde boli štúdiami dokázané relevantné výsledky. Náš tip je Decos Aminexil od Vichy, ktorý má osobitný prípravok pre mužova aj ženy.

Ak s vypadávaním vlasov bojujete dlhodobo a príčinou je hormonálny pôvod, alebo dedičnosť, odporúčame šampón Ducray anacaps .  Pre mužov, ktorí sa rozhodli bojovať s geneticky slabými vlasmi máme prípravok  Ducray anastim ampulky proti vypadavaniu vlasov, ktorého účinkom sa predlžuje životný cyklus vlasov a tým spomaľuje vypadávanie.

Čo robiť, ak pokožka hlavy svrbí a na niektorých miestach reaktívne začervená?

So svrbivou pokožkou hlavy bojuje veľa ľudí. Pocit štípania, napätej pokožky hlavy a neznesiteľné svrbenie sa  objavuje sa už v detskom veku a pretrváva až do seniorského. Príčinou je nadmerné vysušenie pokožky hlavy, ktoré môže sprevádzať aj tvorba lupín. Riešením sú hypertolerantné  šampóny, ktoré pokožku upokojujú a sú vhodné na každodenné použitie. Vyberte si z kolekcie Eucerin DermoCapillaire alebo Ducray Sensinol. Získate kvalitnú kozmetiku, ktorú môžu spolu s vami použiť deti, tehotné ženy a alergici.

Čo je seborea pokožky hlavy?

Ak sa na pokožke hlavy tvoria červené, svrbivé vyrážky, ktoré majú vločkovitý charakter, môžu byť spôsobené ochorením s názvom seboroická dermatitída – seborea. Toto ochorenie je celkom časté a zasahuje pokožku. Lupiny a chrasty vo vlasoch, za ušami, a lupiny v obočí vizuálne pripomínajú psoriázu, ekzém alebo alergické reakcie. Vo vlasoch sa tvoria mastné lupiny, ktoré strpčujú postihnutému starostlivosť o vlasy, ale aj o celkový výzor, lebo lupiny masívne znečisťujú oblečenie, nábytok, pracovný stôl a podobne. Na mieste je použitie liečebných šampónov, ktoré môžu byť s obsahom ichtamolu, alebo síry, ktoré zabraňujú množeniu baktérií a húb, ktoré profitujú na podráždenej koži, alebo šampón s antimykotikom Nizoral. Skvelý účinok má aj Keual DS, ktorý poskytne okamžitú úľavu od príznakov.

 Spomínané šampóny síce neposkytnú jemnú vôňu a príjemný pocit sviežosti. Obvykle horšie penia ale odmenou bude rýchla úľava od prejavov seboroickej dermatitídy. Pokožka sa rýchlo dostane do lepšej kondície a šampón stačí používať vždy pri zhoršení stavu.