Články

27.4.2023

Akútna bolesť krížov - lumbago

Prehnali ste cez víkend prácu v záhrade, alebo ste neodhadli správne oblečenie pri športe a pobyte vonku? Alebo neprimerane dlho sedíte, stresujete sa, máte ochabnuté svaly? Telo Vám to vrátilo prudkou bolesťou chrbtice v driekovej oblasti, neviete sa ohnúť, otočiť, bolesť vyžaruje až do nôh.

Pravdepodobne vás „seklo v chrbte“, teda odborne – máte akútne lumbago.

Celý článok
30.6.2022

Chystáte sa užiť si leto? Nezabudnite na správne lieky

Začali sa letné prázdniny. Vítame obdobie dlhých slnečných dní, v ktorých si konečne doprajeme viac stretnutí s rodinou a priateľmi pri grilovačke, tešíme sa na dovolenku, užijeme si dlho odkladané oslavy. Jednoducho budeme robiť veci, na ktoré bežne nemáme čas a priestor. Potrebujeme zmeniť rytmus, vybočiť zo stereotypu a načerpať novú energiu. Ako to však zvládnuť bez zdravotných problémov? Ideálne je predvídať, pripraviť sa a mať potrebné lieky v domácej a cestovnej lekárničke.

 

Celý článok
31.5.2022

Pre zdravie krčka maternice

Vynechávanie preventívnych prehliadok obavy z rakoviny nezmierni, návšteva gynekológa áno.  Na dobré správy však nemusíte len čakať, môžete sa o ne samy pričiniť.

Celý článok
25.5.2021

Chráňte svoju pokožku aj koralové útesy

Slnko už veselo vykukuje a začínajú pribúdať slnečné dni. Práve teraz nás to stále viac láka vystaviť svoju tvár teplým lúčom slnka. Aby bolo vaše opaľovanie bezpečné je potrebné zvoliť si kvalitný a bezpečný opaľovací krém vhodný pre váš typ pokožky.

Celý článok
9.9.2020

Starostlivosť o vlasy

Starostlivosť o vlasy patrí na prvý pohľad k bežným hygienickým postupom, predsa česať sa a umývať si vlasy sme zvládli už v detstve. Zdravie a stav našich  vlasov, vzhľad nášho účesu a  farba sú ale základným prvkom  štýlu, ktorým sa prezentujeme v každodennom živote. Pravdepodobne preto sa ženy ale i muži venujú vlasovému stylingu  o niečo viac, podliehajú rôznym módnym  trendom a  návšteva kaderníka a barbiera sa stala pevnou súčasťou programu aktívnych ľudí.

Celý článok
10.7.2020

Syndróm suchého oka – choroba mladých

Ak máte neustále zapálené spojivky, pocit cudzieho telesa v oboch očiach, oči vás pália a svrbia, nemusíte patriť práve k sezónnym alergikom. Je dosť pravdepodobné, že trpíte syndrómom suchého oka. Ako už z názvu vyplýva, ide o poruchu omývania - zvlhčovania  očného povrchu.

Celý článok
30.6.2020

Testy na COVID -19 a ich dostupnosť

Na základe opakujúcich sa otázok od našich zákazníkov uverejňujeme oficiálne stanovisko ŠÚKL k dostupným testom na chorobu Covid -19

V článku nájdete aj odpoveď na otázku, prečo sa nepredávajú testy na domáce použitie. 

Celý článok