Telefonické objednávky: 0917 480 070

Nákupný košík
0 položiek
za 0,00 €

Rakytníkový olej kvapky 30ml

Novinka

Zaradené v kategóriách: Výživové doplnky • Imunita • Koža • Močové cesty a obličky • Srdce a cievy 

Kód: 12702
Daľšie produkty výrobcu: Terezia company
Balenie: 30ml
Dostupnosť: Skladom

Podpora pre cievy,srdce,močový aparát a tráviace ústrojenstvo

Naša cena s 20% DPH: 9,77 €

Nákupom tohoto produktu získate po zaplatení
4 bonusové body =zľava 0,12€ z ďaľšej objednávky.
(len pre registrovaných zákazníkov)
Produkt

100% olej z dužiny Rakytníka rešetliakového

DROBNÉ PORANENIA KOŽE – POPRASKANÉ KÚTIKY ÚST

NA VONKAJŠIE I VNÚTORNÉ POUŽITIE

Rakytníkový olej (Hippophae rhamnoides oleum) veľmi účinne regeneruje pokožku i sliznice pri popáleninách a pri radioaktívnom žiarení. Preto sa vtedy počítalo s rakytníkom ako so strategickou rastlinou na liečbu po prípadnom atómovom útoku. Veľmi dobrý účinok má natieranie oleja okolo zdravého tkaniva pri rádioterapii a výborne regeneruje pokožku postihnutú popáleninami, omrzlinami, či ekzémami, prípadne u dlhodobo ležiacich pacientov s preležaninami. Boli dosiahnuté veľmi dobré výsledky v prípade bercových vredov. Rakytníkový olej sa používa vonkajším spôsobom pri viac ako 20 druhoch kožných ochorení. Vo všetkých prípadoch sa na poškodené miesto nanesie rakytníkový olej a zaviaže obväzom, ktorý sa mení každý deň, a to až dovtedy, dokým nedôjde ku granulácii pokožky.

Charakteristika:

Rakytníkový olej (Hippophae rhamnoides oleum) je najvýznamnejším produktom z plodov rakytníka. Ide o unikátnu prírodnú látku, ktorá z hľadiska aktívnych zložiek nemá konkurenciu medzi ostatnými rastlinnými olejmi a pritom je bez vedľajších účinkov. V období studenej vojny bol práve v Rusku rakytník obzvlášť ocenený, a to predovšetkým pre obsah rakytníkového oleja. Ten totiž veľmi účinne regeneruje pokožku i sliznice pri popáleninách a pri radioaktívnom žiarení. Preto sa vtedy počítalo s rakytníkom ako so strategickou rastlinou na liečbu po prípadnom atómovom útoku. Veľmi dobrý účinok má natieranie oleja okolo zdravého tkaniva pri rádioterapii a výborne regeneruje pokožku postihnutú popáleninami, omrzlinami, či ekzémami, prípadne u dlhodobo ležiacich pacientov s preležaninami. Boli dosiahnuté veľmi dobré výsledky v prípade bercových vredov. Rakytníkový olej sa používa vonkajším spôsobom pri viac ako 20 druhoch kožných ochorení. Vo všetkých prípadoch sa na poškodené miesto nanesie rakytníkový olej a zaviaže obväzom, ktorý sa mení každý deň, a to až dovtedy, dokým nedôjde ku granulácii pokožky.

Rakytníkový olej obsahuje 90% nenasýtených mastných kyselín, dôležitých pre ľudský organizmus. Olej je prírodný koncentrát vitamínov A, B1, B2, B6, D, E, F, K, P, ďalej obsahuje betakarotén, kyselinu listovú, organické kyseliny, triesloviny a minerálne soli. Nachádza sa v ňom 250 mg karotenoidov, až 300 mg vitamínu E, 50 mg kyseliny linolovej. Zo semien rakytníka bola izolovaná dôležitá surovina, ktorá sa používa na výrobu významného antioxidantu oligoprokyaninu (OPC) ako zložky doplnkov stravy a kozmetiky. Obsahuje dôležité esenciálne mastné kyseliny omega – 3, 6 a 9. Je tiež zdrojom vzácnej omega – 7 mastnej kyseliny, ktorá sa v prírode vyskytuje iba zriedka, v rakytníkovom oleji je obsiahnutá až v 40 %. Je antioxidantom ochraňujúcim bunky pred škodlivým vplyvom voľných radikálov.

Oranžovo červené sfarbenie plodov je podmienené obsahom karotenoidov – vitamínov skupiny A rozpustných v tukoch (karotín, kryptoxantín a pod.), ktorých obsahuje až 40 mg v 100 g hmoty, z toho 10 – 12 mg samotného karotínu. Množstvo karoténu (provitamínu) je niekoľkokrát vyšší ako v mrkvi a tekvici. Najviac ho obsahujú plody červených odrôd v plnej zrelosti, mrazením sa jeho obsah neznižuje. Preto je rakytník považovaný za možnú priemyselnú rastinu pre výrobu karoténu.

Plody rakytníka ďalej obsahujú tokoferol – vitamín E (obsahom tohto vitamínu je rakytník na prvom mieste medzi všetkými plodovými rastlinami). Plody ďalej obsahujú kumaríny, aminokyseliny a mnoho minerálnych látok (Pb, Ni, Mo, V, Mn, Cu, Si, Fe, Al, Ca a i.). Ruskí vedci získali z kôry rakytníka alkaloid hippophaein, ktorý neskôr v kryštalickej podobe identifikovali ako 5 – oxytryptamín. Je známe, že tento fyziologicky aktívny amín, nazývaný serotonín alebo entenamín, sa vyskytuje v živočíšnom organizme. V rastlinách tu bol zistený prvýkrát.

Použitie:

  • poranenia kože – doporučujeme najskôr postihnuté miesto očistiť a potom pomocou kvapkátka niekoľkokrát denne ošetriť a zaviazať obväzom; aplikujte aspoň 2x denne, kým nedôjde ku granulácii pokožky
  • miesta zahojených rán – zvyšuje pružnosť a vitalitu pokožky 
  • chráni a regeneruje prehriatu pokožku po opaľovaní
  • vyživuje kožu u dlhodobo ležiacich pacientov alebo osôb trpiacich ekzémami 
  • drsná a popraskaná pokožka detí a dospelých – vhodné na ošetrenie lakťov, kolien a piat 
  • hemeroidy a trhliny konečníka – doporučujeme kombinovať vonkajšie a vnútorné použitie vrátane použitia navlhčených tampónov olejom; po vyprázdnení potrieť olejom postihnuté miesta a na noc použiť tampón, minimálne 14 dní 
  • popraskané kútiky úst – naniesť na tampón aspoň 3 x denne a aplikovať na postihnuté miesta 
  • ústna dutina, praskliny v ústach a na jazyku, ďasná, angína – vypláchnuť ústnu dutinu aspoň 3 x denne rakytníkovým olejom (cca 5-10 kvapiek) alebo navlhčiť tampón a potrieť postihnuté miesto; sfarbenie rakytníka je prirodzené vďaka vysokému obsahu karotenoidov 
  • horné dýchacie cesty – vatovým tampónom namočeným v rakytníku doporučujeme ošetriť sliznicu a následne inhalovať olej 10 – 15 min. 

Zloženie:

100% rakytníkový olej (Hippophae Rhamnoides oil) bez prímesí

Doporučené dávkovanie:

7 kvapiek 2 x denne pred jedlom počas 3 mesiacov. Kvapky sa môžu nakvapkať do vody, čaju, džúsu alebo na kocku cukru.

Upozornenie:

  • výživový doplnok
  • nie je vhodný pre deti do 3 rokov
  • neprekračujte dennú doporučenú dávku 
  • nie je náhradou pestrej stravy 
  • uchovávajte v teplote do 25 °C
  • chráňte pred slnečným žiarením